onsdag 14 april 2010

Ångest i pappersform...

Ja vad kan det vara tro?? Pengar. Vad annars kan framkalla ångest, klump i magen eller bara ren depressiv känsla. Folk tar livet av sig pga det, folk går in i väggen, själ, tar droger, gör desperata saker för att pengar finns för mkt eller för lite. Usch. Ska det behöva vara så, ja tyvärr. För att utan pengar klarar man sig inte. Och just nu ligger jag i dåligt läge då jag har mkt mindre kvar än vad jag trodde. Inte för att jag har gjort nåt extravagant, för det har jag verkligen inte. Jag har inte levt mer lyxliv än vad jag gjorde som student i Swe innan jag kom hit. Det är bara det att allt kostar här! Även om det mesta är billigare så kostar allt. Och många bäckar små blir tillslut en stor stor pöl. Jag fick mig oxå en "tillsägelse" om just detta av min käraste vän. Något som man kanske inte vill höra när man redan mår dåligt över saken, men som man kanske på nån nivå måste höra ändå. Jag har tyvärr en förmåga att sätta mig i kniviga ekonomiska sitser, men på nåt vänster så tar jag mig ur dom på ett eller annat sätt. Vilket jag hoppas även är utfallet denna gången. Jag och Linnea är i samma sits så vi ska tillsammans leta efter nåt sketet svart jobb eller tigga pengar på Venice Beach eller liknande. Nåt måste ju göras! Detta går inte.

Nej usch, det är så deprimerande att tala om pengar. Jag mår redan dåligt utav det och desto mer jag tänker på det desto sämre mår jag.

Jag kan istället berätta om mina tre nyfunna vänner som under veckorna som Julia har vart här och hälsat på vi lärt känna. Ryan, Trevor och Claire. Claire är en svensk-amerikansk tjej som Julia från början stötte på i Gbg under hösten. Hon berättade då att jag skulle flytta hit i Jan så hon gav mig hennes facebook, sen har vi snackat till och från sen i Feb typ. och nu när Julia var här så sågs vi för första gången. Hennes två kompisar, Ryan och Trevor träffade vi på under förra helgen då vi var hemma hos Ryan i San Clemente (mkt fint ställe!) och badade bubbel pool. Och shit vilket hus kille bor i! Det är hans föräldrars såklart, men ändå. Det var som taget ur en film eller serie. Perfekt kök och sjukt många rum med perfekta möbler och rent som på en klinik. Nästan lite skrämmande, med tanke på att man faktiskt oftast bara ser sånna hus på TV inte i verkligheten. Men det fick man vara med om. Vi umgicks med dom även denna helgen som var. Vi var då hemma hos Claire i L.A. I lördags var vi ute på en klubb som heter Kress. Jätte roligt ställe faktiskt i Hollywood. Så dit måste jag ta mig fler ggr. Vi fick gå in gratis då Claires rumskompis kände ägaren, sen fick vi även VIP pass till översta dansgolvet. Så det var ju perfekt! Älskar sånna kvällar! Sen så är det så roligt att vara svensk och blond här i USA. Jag trodde faktiskt inte att dom var så "på" svenskar, eller blondiner som dom faktiskt är här. Men folk tutar, och slänger ord på gatan. Och när Julia var här, shit! Folk var som galna! När vi gick i Hollywood vände folk sina huvuden som om hon faktiskt var en kändis, kommenterade på hennes skönhet och bara var allmänt antingen äckliga, roliga, eller beundrande. Ja vad man nu vill kalla det. När jag och Linnea gått på gatorna så har många ropat och tutat, men när Julia var med, shir killarna var som galna! Hon är verkligen så sjukt vacker och så trevlig, ibland önskar jag att jag såg ut som henne. Även om jag kan vara nöjd med mitt eget utseende ibland, så önskar jag dock att jag hade hennes modell ansikte, och sjukt snygga kropp! Men ja nu när det inte finns så mkt pengar, kan jag ju spendera tiden till att träna och sola. Jag kommer ju bli smal då jag inte kommer att kunna käka lika mkt som tidigare. Nej, det är väl inte så bra. Men ja ja, vad gör man.

Apropå Ryan och Trevor. När vi berätta lite för dom om hur Sverige funkar med skolor och allt annat, sen att dom oxå hade insett att Sverige ska ha snygga tjejer för vi tre kommer ju därifrån så. Ja det var väl en liten övertygande faktor. Så tro det eller ej men dom ska faktiskt åka till Sverige i sommar, kolla runt lite och sen troligtvis bosätta sig där ett år eller två och plugga på College! Jaha, här kommer man till USA så ska dom åka till Sverige. Så lustigt det kan bli! Dom har tydligen redan planerat halva grejjen! Och skaffat nåt program så dom kan lära sig svenska oxå! Det enda som saknas för killarna nu är nånstans att bo. Jag hade hyrt ut mitt place, eller låtit dom bo där om det inte var för att jag hyr den till min kusin. Men jag har lovat att jag ska försöka hjälpa dom med bostad. Så om det är nån som ska hyra ut sin två eller tre i sommar och minst ett halvår fram, säg till mig!!

På kärleksfronten har det inte hänt så mkt, förutom att jag hånglade med en kille på springbreak när vi var ute i Newport. Han heter Chris, kort för Christopher, som mitt ex. Vi ska ses, vi sa på torsdag. Men jag måste gå och se en pjäs, där mitt kärleksobjekt i form av min drama lärare ska vara med! Så det är mkt intressant! Så jag får boka om min date, kanske tills på Söndag eller nåt. Så jag kan njuta av "Bruces" pjäs. Det som är frustrerande är att jag minns inte hur Chris ser ut i ansiktet! Jag minns exakt vad han hade på sig, men inte hur hans ansikte ser ut! Så jobbigt, tänk om han är jätteful eller nåt annat? Sofia sa att hon kunde minnas att han såg bra ut. Men ja ja, det återstår att se. Han sa att ville "spoil me for a night" ingen aning vad han menar med det. Men som sagt, det lär jag väl få reda på i sinom tid.

Ja, nu är det bara 8 veckor kvar tills jag kommer till Sverige! Och åtta veckor går fortare än vad man kan tro! Det har ju gått över tre månader nu sen jag kom hit. Så om 5 veckor kommer lilla Sofie och hälsar på! Det ska bli så sjukt sköj! Sen om jag kan få Ryan och Trevor att flyga samma dag och samma plan hem till mig, så hade det vart toppen! Dom ska ju ändå till Gbg först! Vi får se.

Nej, nu ska jag ladda upp lite bilder på facebook. Åh, föresten, jag fick 150 av 150 poäng på min uppgift i min Theatre class. Sen 14 av 15 på min "Production analysis" i min Acting class! Så jag är lite nöjd med mig själv i alla fall. Det behövdes idag kan jag säga.

Tag hand om er där hemma och snart kommer värmen till er oxå! Just nu så är det lite kallare här borta, men det kanske blir bättre snart. Jag hann ju få lite färg förra veckan så skulle det dröja allt för länge så lär jag blekna tillbaka igen!

Puss och Kramiss så länge!

Frieda K*




Jag och Julia fular oss på vår favorit affär
Forever 21, i Hollywood.