måndag 16 november 2009

Fy fan för att ALDRIG få pengar över!

Ja hej där allihopa!

Hoppas att ni mår bra. Själv så gjorde jag det ända tills jag för nån timme sedan betalade in hyran och CSN's andra årsbelopp plus lite annat smått och gott i god tro om att jag kanske skulle få lite mera pengar över än vad jag har haft de senaste månaderna. Men inte då, nej det stannade på lika lite som vanligt. Usch, jag är så fruktansvärt trött på att ALDRIG ha pengar över till nåt, roligt. Jag har inte köpt nåt för "skojs skull" på ja, kanske ett halvår då det ständigt har varit kass lön, många räkningar och inget över. Inte kommer det väl bli bättre heller. Jag kommer ju leva på minimum i USA oxå då jag studerar. Så det kommer väl inte finnas så mycket pengar till shopping och skoj. Men jag kommer att vara där och ha roligt på ett annat sätt. Jag kommer väl förhoppningsvis få ett jobb på campus som kommer att ge mig lite extra cash att roa mig för varje månad. Eller jag räknar med det i alla fall. Vi får se vad det blir av det hela. Nej pengar kan verkligen sänka en ner i djupet och få en att må piss! Det är jobbigt att inte ha pengar, man är så låst och kan inte göra spec mycket. Men en dag så kan jag förhoppningsvis ha lite roligare än vad jag har det just nu. Nej nu pratar vi om nåt annat, orkar inte tänka på pengar. Det finns ändå inget jag kan göra åt saken just nu ändå.

Jag har bokat tid för Visum, måste ju ta mig upp till huvudstaden för att utfärda ett sådant. Det kostar och det smakar. Hela 2000 spänn ska dom ha för det! Det räcker inte med själva kostnaden som är 1000 utan dom skall ha en service avgift för att utfärda det oxå. Parasiter är vad dom är. Nej, men jag tycker att det är lite mycket faktiskt. Vet inte just nu hur jag ska få ihop pengar till det, men på nåt sätt ska det väl lösa sig. Jag får väl jobba några skift nere på gatan i stan om inte annat... =) Skämt åsido.
Jag var även inne på Mina Sidor på csn.se och kollade hur det såg ut med min ansökan hittills och dom väntar på att jag ska skicka in antagningsbeskedet från skolan, vilket jag förstod från början. Men vad jag inte förstår är varför dom vill ha mitt betyg från min KY-utb. Då denna inte har nåt som helst att göra med skolan i USA. Men men, det finns väl säkert nån förklaring på det oxå, jag hoppas bara inte att dom börjar gnälla om att det saknas 6 poäng. Då jag har två kompletteringar som jag inte gjort ännu. Ja ja, det går att lösa i så fall. Men med detta skickat så är jag i sluttampen på min ansökan. Det är inte lite papper som ska fyllas i, skickas in och sedan godkännas. Men om 8 veckor när jag sitter på planet till L.A så tänker jag nog att "det var värt varenda slit, peng och papper" eller när jag kliver av i landet. Så det som återstår efter visumet är utfärdat är att boka resan! Yey! Vad jag har kollat nu så finns det en som går via Canada. Spännande, ja det är ju inte så att jag får se spec mycket av själva Canada bara för att jag landar i Calgary. Men ändå, tyckte att det var en lustig rutt. Gbg - Frankfurt, Frankfurt - Calgary, Calgary - L.A. 19,5 h. Ja men det var ju en kort och skön resa. Jag tar mig en sup eller två och slumrar bort halva så blir det nog bra. Det är ju byten och väntetider inräknat dock, så själva flygtiden är väl bara ca 13 h skulle jag tro. En baggis!

Jag var och tog nytt pass idag oxå. Jag hade fixat mig fin inför kortet, men det hade ju inte behövts. Det blev världens sämsta kort. Jag ser tjock och knäpp ut. Men men, det är ju bara ett pass. Inget som behöver läggas som profilbild på facebook direkt.

Jag vill bara stoltsera med mitt antagningsbesked:



I-20 som det kallas som skolan skickar ut.



Det fina brevet som man får av rektorn.





Skönt, slipper man teckna ett gymkort plus att man kan se omgivningen hur mycket man vill =)

Ja, det blir nog bra detta när allt blir färdigt. Nu ska jag nog kolla lite på TV. Om en timme ungefär börjar Arkiv X. Det är alltid spännande.

Ha det bäst, så syns vi snart igen.

XoXo - Frieda K*