söndag 21 mars 2010

Fullerton i alla ära!!

Ja vad ska man säga. Efter en minst sagt härlig dag i L.A igår med Linnea och Malin då vi åkt dit med buss, tåg buss och buss. För att strosa längs Venice Boardwalk, käka Subway på stranden och sedan promenera, ta buss, tåg och taxi hem igen. Ja, kollektiv trafiken och systemet utan bil är ganska, eller rent ut sagt för jävligt här borta! Det gäller inte bara inne i stora L.A utan alla små delar som på ett eller annat sätt tillhör denna gigantiska stad! Det är inte omöjligt, men fruktansvärt tidskrävande och irriterande att ta bussen om man ska nånstans, då allt ligger så utspritt och det är motorvägar, trafik och allt annat emellan en själv och dit man ska. Sen ska man ju inte räkna med att bussarna kommer i tid så att man hinner med det tåget som man skulle tatt som sen skulle passa den andra bussen, nej det kan ta upp emot 3,5 timmar att ta sig från Fullerton, där jag bor till L.A med "public transit" som det så fint heter. Jämfört med ca 25 min med bil i normala trafik tillstånd. Så ja det suger fett mina vänner! Detta gör mig sjukt angelägen att ta mitt körkort imon! Det är inte så svårt, men faktum är att detta land ska krångla till allt som egentligen hade kunnat vara så enkelt! Även om jag tar mitt skrivtest så måste jag senare inom två månader ta det praktiska "behind the wheel" testet. Men då mina vänner, kan jag inte bara ta vilken bil som helst. Inte nog med att jag måste ta dit en egen bil, nej den måste stå och vara försäkrad på mig. Annars får jag inte köra den! Så här kan man inte bara låna kompisens bil hur som helst. Nej nej! Så det försvårar ju saken ännu mera. Man måste alltså köpa och försäkra en bil innan man ens har tagit sitt körkort, ja men det låter ju verkligen vettigt! Dom tycker om att göra saker baklänges i detta land. Nej men usch vad jag klagar. Och förlåt, nu kommer det mera...

Efter en som sagt skön dag i Venice, så var jag och lilla Linnea något partysugna. Vår plan att gå på en modevisning i L.A blev inställd då vi inte hade nåt sätt att ta oss hem på. Så vi beslöt oss för att gå ut, för första gången vill jag påpeka innan jag fortsätter! i Downtown Fullerton. För där kan man ju tänka sig att det hänger massvis med heta stundenter från vår skola, några söta som man kan prata eller pussas med. Men ack så fel vi hade! Efter att ha fixat oss fina, tatt några öl och sagt hejdå till tre pokerspelande och drickande svenskar som var kvar i lägenheten begav vi oss ner mot Downtown, förhoppningsfulla och glada. Men allt var en stor besvikelse. Klubbarna, som inte var riktiga dansklubbar utan mera halvdana bar/klubbar med små dansgolv var inget att hänga i granen. Men det var inte det värsta. Människorna som hänger där!! Det var ju katastrof! Inte EN ENDA SÖT KILLE! Och NEJ jag överdriver inte. Det bestod av töntar i alla dess slag, slafsiga tjejer eller silikon brudar. Mexare och äckliga killar som bara dreglar över nåt som dom aldrig kommer att få ta i ens med tång! Inte nog med det så fick vi två töntar som följde efter oss hela kvällen, som gång på gång påpekade hur vackra vi var och tackade oss för att vi förgyllde deras kväll med vår närvaro! Så nej det var ingen vacker, lycklig eller rolig historia. Men trots detta så hade vi kul ändå. Vi dansade lite, drack och besökte väl en sådär 7 barer på vår runda. Men nu vet vi i alla fall att Downtown Fullerton är inget ställe som vi kommer att besöka i party syfte igen! Jag vet att det kanske låter lite hårt, men det var verkligen katastrof! Och jag kan ärligt säga att det är svårt att hitta söta killar här! Man kan tro att det ska finnas, men om ni tror att det ni ser på TV gällande amerikanska hunkar stämmer, så kan jag meddela att dom finns inte här i alla fall. Tråkigt nog. Kanske dyker det upp lite sötare killar när man börjar hänga på lite andra ställen. I Newport är det lite bättre. Så det får bli där som vi partajar i framtiden! Eller Hollywood, om vi kan ta oss hem vill säga.

Så sen har vi då nåt spännande! Imorgon, söndag ska jag på audition i L.A! Det är för en teater som ska sätta upp Shakespear's Best. Så jag ska framföra en monolog ur Othello. För er som är inne i teatervärlden så vet ni säkert vad det är, ni andra, det är en tragisk men ändå gripande historia av Shakespeare. Önska mig lycka till! Det är inget "jobb" som kommer att ge mig några pengar, men erfarenhet kanske och lycka av att få stå på scenen, det som jag brinner för och gillar mest! Dock får jag åka dit själv med buss, tåg, metro. Så ja, det är bara att bita ihop och köra på!

Jag blev glad idag då jag pratade med Hanna på skype! Hennes mikrofon har inte fungerat på senaste tiden men idag så funkade den! Det var mysigt att prata, men jag blir lite avis när hon berättar om hur dom håller på med teatern där hemma. Önskar att jag får vara med! Då dom ska sätta upp "En Midsommarnattsdröm" ja ja, jag får glädjas åt dom och få äran att se dom spela i vinter!

Sen en sista sak som jag reagerade på idag. Jag såg att den första av tre svenska filmen av Stieg Larson haft premiär här i USA! Så coolt. Dock heter den inte "Män som hatar kvinnor" utan "The girl with the dragon tatoo". Den visas tyvärr inte på alla biografer då den är utländsk och har undertexter, något som amerikanarna inte riktigt älskar. Sen så läste jag lite recensioner på en sida och blev lite irriterad. Det var många som hade skrivit att det var en bra film, med en spännande och händelserik story och bra rollprestationer, men det som tog ner filmen var den våldsamma och jag citerar "visual rape scene"!! Men hallå, det är ju det som halva filmens koncept går ut på! Att hon blivit sexuellt utnyttjad utav sin övervakare och ska ge igen på honom. Så jag antar att när dom kommer göra en egen version 2012 så kommer dom inte att inkludera den. Vilket är skam! Då det förstör hela filmen om man tar bort den. Men faktum är att amerikanarna har svårt att hantera att se sånt på film. Det blir för verkligt och äkta. Och den är sjukt stark det kan jag hålla med om, men det går liksom inte att ta bort den ändå! Så jag blev ganska så irriterad och upprörd när jag läste de inläggen. Jag ska nog ta upp detta i min teaterklass på tisdag då vi har diskuterat liknande innan och det kan vara kul att se vad dom tycker.

Nej nu ska jag nog ta och sova så att jag är redo inför imon! Om man nu nånsin kan bli redo för en audition. Men så redo som möjligt då!

Pöss och Kramiss från California!

//Frieda K*