söndag 8 november 2009

Hemma bra men borta bäst?

Eller är det tvärtom som man brukar säga... Ja det kanske det är. Jag vet inte om jag håller med, eller jo det gör jag nog, innerst inne tror jag. Fast det är ju alltid lika spännande och roligt att resa bort, även om det gäller en längre tid eller bara en veckas charter nånstans. Att jag kommer in på detta ämnet är för att jag satt och tänkte på att det är ju faktiskt nästan exakt två månader tills jag själv skall resa bort, och det är ju en längre tid! Om allt vill sig väl då vill säga. Men det vill det väl, hoppas jag och alla andra. Hur som helst så kom jag samtidigt att tänka på vad jag kommer att sakna minst resp mest när jag åker.


MEST kommer jag att sakna:

*Mina vänner och min mamma såklart.
Det kommer att bli oerhört jobbigt att lämna alla dessa underbara människor här "hemma" när jag åker bort. 6 månader är länge. Jag kommer ju hem under sommaren, men ändå. Det kommer att vara extremt ensamt i början.

*Den svenska maten!
Speciellt frukosten. Som den frukost älskande människa som jag är, där jag brukar käka mörkt bröd med skinka och gurka. Filmjölk med musli. Ett ägg, kaffe och ett glas juice varje dag till frukost kommer det bli mycket svårt att inte få allt detta i USA. Deras bröd är inte mycket att ha, vill man ha gott och nyttigt mörkt bröd får man leta sig till lite "speciella" affärer och betala lite mera. Skinka har dom inte mycket av. Gurka går väl att hitta rätt lätt. Filmjölk, ja motsvarigheten är ju deras yoghurt som är som grädde typ. Ingen höjdare direkt. Ägg är väl i princip samma som här. Och juice och kaffe oxå. Så ja det kommer bli en mycket "fattigare" frukost än vad jag är van vid. Men man vänjer väl sig vid det så småningom oxå.

*De svenska sommar kvällarna, elller kvällarna över huvud taget!
I L.A eller Kalifornien så blir det nämligen mörkt runt kl 5, halv 6 året om. Så de sköna ljusa sommarkvällarna där man sitter ute länge kan jag ju glömma med en gång...

*Det faktum att man kan känna sig rätt "säker" och trygg när man är ute på kvällen
I USA så är det ju lagligt att för nästan vem som helst att inneha pistol som ett "skyddsvapen" och det säger ju en del om landet i sig när det gäller trygghet. Brottsligheten är ju extremt mycket högre än i Sverige, alla gäng som härjar, speciellt i L.A! usch jag ryser bara jag tänker på det.


MINST kommer jag att sakna:

*Den svenska Jantelagen (i viss mån)
Vad jag menar är de människor som dömer andra för att man vågar drömma och inte följa normen, klart det är inte bara svenskar som har detta synsätt. Men vi känner alla till jantelagen, inte sant...

*Den svenska avundsjukan
Speciellt den bland unga tjejer som ser ner på varandra pga olika andledningar, utseende, status, pengar och annat. Jag vet inte om USA har samma problem, men uppfattningen jag har hittils är att den är betydligt mindre där.

*Att man har "sett" och "gjort" allting förut
Man har vart på varenda krog minst 5 ggr och man har besökt alla roliga ställen i sin stad och sitt lilla land. Man vill ha något mer och då finns ju hela USA att erbjudas...

*Alla människor och företag som man fått nog av
De i sin omgivning eller sitt liv som på något sett gör en upprörd eller liknande. Eller alla statliga företag som man inte orkar med längre. Dags att bli irriterad på nya, ännu större förteag, USA har ju gott om dom...


Ja det var det. Vi får väl se vad som kommer att kännas mest när man har vart där ett tag, de bra eller de dåliga sakerna. Jag lovar att hålla er uppdaterad om allt som händer! Nu väntar jag på att Bones, Smallville, Melrose Place och Gossip Girl ska ladda klart. Sen blir det till att drömma sig bort en stund!

Ha det gött så syns vi igen imon!

XoXo - Frieda K*