torsdag 17 december 2009

Hur kallt kan det bli?

Ja det kan man verkligen undra! Idag frågade jag mig själv detta när jag jobbade på Liseberg. Alla andra jular har jag varit inomhus, då jag har varit på Fast Food avd. Men i år är jag på lyckohjul vilket betyder att vi arbetar, "halvt utomhus" Man står ju under tak, men det är helt öppet framför en och det blåser, snöar och är kallt som fan! Jag stod första tiden i två och en halv timma och höll nästan på att avlida. Jag grät nästan, så kallt var det. ansiktet höll på att förfrysa och mina fingrar kändes som att dom skulle gå av. Jag tror att jag beklagade mig för varannan gäst som kom och spelade. Men man fick rätt mycket medhåll oxå, så det gjorde inte så mycket. Första perioden innan rasten var värst. Sedan hade man fått värma sig lite, druckit typ tre koppar kaffe så sista tiden innan stängning gick mycket bättre, även om det var kallt. Men inte lika hemskt som första.

Jag fick godkänt visum! Jag var ju i Sthlm i måndags till tisdags för att fixa detta. Och vilken jäkla process. Jag trodde att jag hade alla papper som behövdes. Men tydligen inte. Efter att jag och Ylva, som jag sov över hos när jag var där hade varit ute på sthlm's gator och tagit några bers så åkte vi hem, kollade på hemsidan en sista gång. Och då upptäckte jag att jag visst hade missat tre papper som skulle med. Så detta fick jag sitta och fylla i klockan tolv på kvällen. Men tillslut fick jag med allt. Sen var jag tvungen att ta kort som skulle med till själva visumet. Tog ett i sån där automat som man tog förr när man skulle göra pass. Och man blit ju aldrig så bra på sånna kort. Men det blev faktiskt ok trots allt. Sen var det bara att bege sig bort mot ambassaden. Den är ju inte svår att hitta, då det är dne största byggnaden med mest murar och stängsel och en ståtlig amerikansk flagga som sträcker sig upp över byggnaden. Kön för att komma in på ambassaden var lite lång, ca 25 pers framför mig. Det var mkt snö och kallt. Jag började dock prata med ne trevlig tjej i kön som var där för att skaffa visum för au pair som hon skulle vara i Washington. Så det gjorde ju att tiden gick lite snabbare. Sen när man väl kom in efter ett "hårt" bemötande i dörren så var det bara att lämna in alla papprena, sätta sig ner och vänta på att bli uppropad, vilket tog ytterligare två timmar. Men allt gick bra och mitt visum blev godkänt. Så nu ska det hämtas ut på posten imon! Yey! Blir spännande att se hur det blir. Jag fick hem lappen från posten idag, trodde det skulle ta lite längre tid. Men gött att det kom nu. The sooner the better! Right?

Så nu är det bara flygbiljetten kvar som ska bokas, vilket jag antagligen kommer att göra i helgen eller början av nästa vecka. Sen så är det faktiskt bara fyra veckor kvar! Så sjukt! Jag har nog fortfarande inte riktigt greppat att jag verkligen ska åka! Det känns som att nån annan ska åka, inte jag. Men ibland kommer det dock över mig. När jag sitter på spårvagnen eller går i stan. Speciellt då jag har musik i öronen, då kan jag få den där pirrande känslan och jag ler med hela ansiktet. Folk som ser mig måste tro att jag är lite knäpp. Men men, who cares?

Nej nu ska jag se om Criminal Minds börjar snart. Men vi hörs igen snart!

XoXo - Frieda K*