fredag 25 december 2009

Juldagen - Party eller avkoppling?

God fortsättning får man väl börja med att säga! Hoppas att tomten kom med nåt fint i sin säck till er. Själv fick jag en fin rosa kamera! Min tredje i ordningen. Jag har lyckats supa bort en, och fått en stulen. Så detta var den sista som jag nånsin får, sa min kära mor. Och hon har rätt, jag förtjänar egentligen inte en till. Men jag fick en. Som jag ska hålla hårt i. Hade jag inte åkt till USA så hade jag inte fått någon. I så fall hade jag köpt en själv. Men men. Nu har jag den så jag kan sluta tjata om det. Sen fick jag en självförtroende bok. 10 stegs bok som ska ge mig bättre självförtroende. Inte för att jag har "dåligt" självförtroende, för jag vet vem jag är och vad jag vill med mig själv och mitt liv men det kan alltid förbättras. Jag har väl inte det bästa förtroendet gällande min kropp och hur den ser ut. Då många i min omgivning säger att jag är perfekt och dom skulle väldigt gärna vilja ha min kropp så på nåt sätt så kan jag inte riktigt hålla med. Så detta är väl nåt som jag behöver jobba på. Och enligt vad jag läste lite snabbt i boken igår så stod det nånstans att dåligt kroppssjälvförtroende bottnar i dåligt självförtroende i sig. Så det går väl hand i hand. Men, det som inte är bra kan bara bli bättre. Så vi får väl se om denna lilla bok kan hjälpa mig. Vilket jag hoppas på.

Hur som helst, idag är det Juldagen. För många en dag av avkoppling, mera mat med fler släktingar och mys med familj. Men oxå för många utgång och partaj! Så även i mitt fall. Det har blivit lite av en tradition det oxå. Precis som att fira julafton med familjen och nyårsfest a la bam! Så jag håller på min tradition. Så ikväll blir det förkrök hemma hos mig in my casa in Majorna. Sedan så drar vi väl ut till nåt ställe som har nåt skönt juldagsfirande. Finns ju en del att välja mellan. Som alltid, men för min del så lutar det väl åt Excet om jag får bestämma då dom alltid har gratis inträde på fredagar, så bra då att Juldagen i år infaller på just en fredag! Gratis är alltid bäst! Då kan man dricka mer! Minns förra året då jag blev full som ja, jag vet inte vad. Jag skyller på tequilan som mitt kära ex hällde i mig, eller nej jag ska inte skylla på honom jag tog faktiskt tre glas på helt egen vilja. Så det var mitt eget fel. Men det slutade inte så bra. Jag var dyngrak innan vi ens hade åkt in till stan, jag sluddrade och sa konstiga saker, ringde mamma på fyllan och hon blev väldigt ställd. I år svarar hon inte sa hon. =) Jag kan förstå henne mkt väl. På väg in till stan hade jag hunnit gråta, spy och må bra och dåligt tre ggr om. Velat åka hem, ångrat mig två ggr om men ändå fortsatt in till stan. Och det roligaste av allt är att Sandra, hennes nuvarande pojkvän Andreas. Som är hennes ex oxå sen länge tillbaka. Honom mötte vi upp i stan förra Juldagen, vilket var lite pinsamt då han fick hålla tillbaka mitt hår när jag spydde två gånger, en gång utanför Gretas och en gång mitt på Avenyn. Men han gillar mig ändå, ja ja. Jag är ju Sandras vän så han har väl inte så mkt val. Nej skämt å sido. I vilket fall som helst så kommer det bli mkt lugnare med spriten i år. Dock har jag en tequila rose som står i "barskåpet" (barskåpet är ett vitrinskåp med lite glas, kort och en teguila rose flaska) och väntar på att bli upp drucken. Ja, vi får väl ta dagen i ära och dricka upp den idag då.

Nästa vecka är det nyårsafton. Ännu ett ångestframkallande moment eller rättare sagt dag. Då det oxå är väldigt, ja jag finner inte rätta ordet just nu. Men överspelat. Man ska ha värsta snygga outfiten, en grym fest, gärna coola människor, god mat och god dricka. Många fyrverkerier och parta natten lång. Själv så har jag inte haft en sådan nyår på ett antal år. Så jag känner väl pressen att det ska bli så är enorm. Men jag försöker att inte bry mig, jag ska hem till Hannas kompis Moa. Kan ju bli spännande. Så länge jag är med människor jag trivs med och tycker om så är det okej för mig. Jag håller mig faktiskt mera till min egen avskedsfest den 9 Jan. Sen väntar ju världens äventyr borta i det stora landet i fjärran. Ja ni vet alla vilket vid detta tillfälle, så jag tänker inte tjata mera om det. Och ni som inte vet, ja då är vi nog inte så bra vänner.

Nej, nu kanske man ska äta lite mera julmat eller se om nån vänlig själ har lagt upp det senaste Bones avsnittet så jag kan bli en mycket glad flicka!

God Fortsättning på er!

XoXo - Frieda K*