söndag 7 mars 2010

Oscarsgalan, Plugg och Starbucks...


Ja det är vad som får summera denna helgen. Jag sitter just nu tillsammans med Linnea och Sofia, ett antal böcker, kaffekoppar i mängder, två eller tre frappino muggar, lite skräp och smulor på ett Starbucks i Newport Beach. Här har vi suttit nu sedan kl 12 idag. Klockan är nu närmare 6. Jag gav väl upp för ett tag sen och har kollat nätet ett antal minuter, ja min motivation för att läsa och studera är inte den bästa, eller den högsta. Jag vet inte om det är för att jag inte orkar eller för att jag inte vill, lite både och tror jag. Så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att skriva ett inlägg i min lilla blogg.

Oscarsgalan pågår just nu i denna stad! En liten bit bort, ca 35 min. Det är sjukt att greppa och förstå att jag är just i detta nu i samma stad som de största stjärnorna inom Film och TV! Jag hade mer än gärna velat vara i Hollywood, men dom har spärrat av hela Hollyowood blvd så det hade inte gått att ta sig fram ändå. Man hade fått stå en bit bort och bars känna stämningen, inte så fel det heller i och för sig. Men nej nu sitter jag här på ett café istället. Jag kan i alla fall trösta mig med att jag är närmre än många av er andra som läser detta inlägget. Det är ju i alla fall något.

Det har väl inte varit någon händelserik helg direkt, jag var på en pjäs på skolan i fredags. Den var intressant "Anton in Showbusiness"hette den. En pjäs med enbart tjejer. Den handlade om tre tjejer som gör audition för en Tjeckow (ursäkta felstavningen!) pjäs, som aldrig riktigt blir av. Men man år lära känna dessa egensinnade tjejer in i det närmsta. Mycket intressant och rolig pjäs som ifrågasätter den amerikanska teaterns historia, vad vi gör för att få det vi vill ha och hur människor kan förändras bara genom att lära känna varandra. Lite seg emellanåt men ändå mkt bra! Jag kommer var tvungen att se 4 pjäser till. Ingen jobbig, snarare rolig läxa! Jag ser speciellt fram emot en pjäs som heter "Back to Eden" där en utav mina lärare, min drama lärare ska spela en stor roll. Jag har hur dumt det än är, lyckats små förälska mig i denna killen, eller mannen. Inte så smart kanske. Han är väl ingen som jag egentligen skulle vända mig om efter på gatan och tänka "wow, what a hottie!" han är mer en charmig, väldigt trevlig och duktig kille som råkar vara min lärare. Vi vet ju alla att det inte är etiskt rätt eller ens tillåtet att inleda något med en lärare, han är dock en "graduate" student, vilket innebär att han gör sin sista termin eller år på skolan och är inte en professor. Så jag vet inte riktigt hur reglerna gäller för honom. Åh, att jag ens tänker tanken! Han har säkert tjej och hela faderullan! Men jag får väl se vad som händer. Samtidigt som jag skulle vilja göra något så vet jag inte om jag egentligen borde. Vi får väl se när terminen lider mot sitt slut... den som lever får se helt enkelt! :)

Ja, jag har mitt första stora exam imorgon! Spännande, njae sådär. Det är i ett ämne som heter "Entertainment and Tourism". Det är väl rätt intressant egentligen, men jag har bara ingen motivation för att plugga. Det är mkt annat som jag skulle vilja göra. Men jag har ett hum om vad det handlar om i alla fall. Och det är väl för väl det!

Julia har nu bokat sin biljett för att komma och hälsa på mig i två veckor! Yey! That i sooo nice. Hon kommer den 29 mars, inte så långt kvar! Och stannar tills den 12 april tror jag det var! Det ska bli himla trevligt! Får se vad vi kommer hitta på, en tripp till San Fransisco blir det i alla fall. Jag hoppas att vädret har bättrat sig tills dess. Just nu har det regnat på tok för mkt den senaste tiden! Jag har ju bara hunnit bränna mig en gång! :) Och det regnar alltid på helgen, då man är ledig oxå! Segt, men men så är det väl antar jag.

Vad mer har jag att dela med mig? Inte så mkt mer just nu. En kort liten uppdatering blev det idag, när det hänt nåt mer spännande så återkommer jag det lovar jag! Jag måste fylla mina naglar någon dag, för det första har dom vuxit och blitt fula nertill sen är dom på tok för långa för att kunna skriva på datorn, jag kommer åt alla andra tangenterna hela tiden! Ja ja, hoppas att ni uppskattade denna lilla uppdatering i alla fall.

Jag tror att Avatar blir den stora vinnaren ikväll, det är i alla fall en film som blivit nominerad i flest kategorier!